Bjelovarsko-bilogorska županija: I ove godine osigurano besplatno ljetovanje za osnovnoškolce

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Vanja Posavac sa suradnicima ispratila je županijske osnovnoškolce kojima Bjelovarsko-bilogorska županija već tradicionalno osigurava besplatno ljetovanje u Tkonu.

Riječ je o prvoj skupini djece koja će provesti sedam dana u Tkonu na otoku Pašmanu, a nakon njih ide još jedna skupina županijskih osnovnoškolaca, ukupno 72 učenika.

„Najviše se veselim moru, druženju s prijateljicama, bit će zabavno“, rekla je učenica Nataša Utješinović.

Odlasku svoje djece na ljetovanje vesele se i roditelji: „Pripremili smo se za more. Moja kćer je oduševljena i zadovoljna i to je najvažnije. Već dvadesetak dana se priprema, kupili smo sve unaprijed tako da nismo čekali zadnji čas“, istaknuo je Natašin tata Tomislav Utješinović.

Kako bi upotpunili ljetovanje djeci se, uz školu plivanja na Tkonu, organiziraju različite sportsko-zabavne i edukativne aktivnosti. Za ovaj projekt Bjelovarsko-bilogorska županija izdvaja sredstva u iznosu od 120.000,00 kuna. Inače, ovo je već dvadeset i druga godina za redom kako Bjelovarsko-bilogorska županija organizira besplatno ljetovanje za djecu slabijeg imovinskog stanja, a uz potporu i suradnju Osnovne škole Dežanovac.

„Vodimo djecu na odmor, da nauče plivati, nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti. Organizirane su i radionice za poslijepodnevne sate. Također, djeca će imati priliku igrati odbojku, košarku, nogomet. Najljepše je kada djeca dođu kući i ispričaju roditeljima kako im je bilo lijepo“, naglasio je Josip Blažević, nastavnik vjeronauka iz OŠ Dežanovac.

Učenike je na ljetovanje u Tkon ispratila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Vanja Posavac: „I ove godine Bjelovarsko-bilogorska županija organizirala je ljetovanje za osnovnoškolce iz obitelji slabijeg imovinskog statusa. Ukupno će ove godine biti 72 djece u dvije grupe. Ovo je 22. godina za redom i ove godine osigurano je 120 tisuća kuna. Osobno nas to jako veseli s obzirom da će djeca imati mogućnost ne samo uživati u ljetnim radostima nego i pohađati školu plivanja i razne edukativne radionice.  Vjerujem da će se djeca dobro odmoriti, nešto naučiti, ponijeti nova iskustva i da će im ovo ljetovanje, kada ga se sjete u narednoj školskoj godini, biti lijepa uspomena za dalje“, naglasila je pročelnica Posavac. (Bjelovarsko-bilogorska županija)