Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je 26 projekata energetske obnove u školstvu i zdravstvu

Bjelovarsko-bilogorska županija ima ugovoreno pola milijarde kuna europskih projekata, a najveći dio sredstava odnosi se na ulaganja u županijsko školstvo i zdravstvo. Svaki europski projekt financira se iz tri izvora, a riječ je o europskim sredstvima, sredstvima same Županije za koji dio novca Bjelovarsko-bilogorska županija osigurava u Fondu za sufinanciranje provedbe europskih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Na posljednji natječaj Fonda za sufinanciranje Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila  je 26 projekata energetske obnove u školstvu i zdravstvu ukupne vrijednosti 68 milijuna kuna, a zatražena sredstva za sufinanciranje, pored već osiguranih europskih sredstava, iznose 25 milijuna kuna. Riječ je o mahom energetskoj obnovi naših školskih ustanova, a među zatraženim sredstvima za sufinanciranje je i energetska obnova Doma za starije osobe Bjelovar.

Bjelovarsko-bilogorska županija i njene ustanove svih 26 projekata za sufinanciranje prijavile su odmah po otvorenju natječaja, točnije u prvoj minuti kako bi se otvorila mogućnost odobrenja svih zatraženih 25 milijuna kuna. Naime, prema uvjetima natječaja u kojemu je osigurano 300 milijuna kuna za sve prijavljene projekte na razini cijele Hrvatske, sredstava će biti osigurana po redoslijedu prijava do utroška sredstava. (Bjelovarsko-bilogorska županija)