Bjelovarsko-bilogorska županija: Uskoro energetska obnova još dvije škole, ukupno ih se obnavlja 44 kroz projekt vrijedan 160 milijuna kuna

Bjelovarsko-bilogorska županija u najvećoj je obnovi županijskih škola u svojoj povijesti, a riječ je o trenutno 44 školska objekta u čiji će se obnovu u konačnici uložiti oko 160 milijuna kuna. Neke od škola već su temeljito obnovljene od temelja do krova, na pojedinim objektima radovi su u tijeku, a za dio škola trenutno je otvoren postupak javne nabave za izvođača radova.

Odabir izvođača radova tako se uskoro očekuje za školsko-sportsku dvoranu pri Osnovnoj školi Mate Lovraka u Velikom Grđevcu projekt vrijedan 2,8 milijuna kuna te Područnu školu u Donjoj Kovačici projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna. Obnovom i opremanjem školsko-sportske dvorane u Velikom Grđevcu i Područne škole u Donjoj Kovačici naši učenici te njihovi učitelji i nastavnici dobit će uvjete rada prilagođene 21. stoljeću, jer upravo ulaganje u školstvo i obrazovanje na vrhu je prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije koja je po ulaganjima u školstvo druga u Hrvatskoj. (Bjelovarsko-bilogorska županija)