Osječko-baranjska županija: Dodijeljeno 391,8 tisuća kuna za 31 korisnika potpora za ulaganje u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma

Zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je  ugovore s 31 korisnikom potpora za ulaganje u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije. Za potpore razvoju kontinentalnog turizma u županijskom proračunu za ovu godinu osigurano je ukupno 1,3 milijun kuna, a danas je odobrena isplata 391.800,00 kuna.

- Bez potpora nema ni razvoja turizma, pa su se naša ulaganja u kontinentalni turizam pokazala kao pun pogodak, baš kao i osnivanje Upravnog odjela za kontinentalni turizam. Potvrdilo se to i na Danima hrvatskog turizma koji su ove godine održani upravo na istoku Hrvatske. Vjerujem da će u godinama koje su pred nama iznos potpora biti i veći, a nastojat ćemo i da što više sredstava koja se u Hrvatskoj odvajaju za razvoj i unaprjeđenje turizma završi upravo kod nas - rekao je zamjenik župana Goran Ivanović te osobito zahvalio potpisnicima ugovora, odnosno korisnicima potpora jer „to su ljudi koji kreiraju turizam na području naše županije, a mi smo tu da im u partnerskom odnosu pomognemo.“

Pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Roth naglasila je da Osječko-baranjska županija u zadnje dvije godine dodjeljuje po milijun kuna za potpore za razvoj ruralnog turizma. - Odaziv korisnika je sve veći, što je dokaz da su u svom radu na pravom putu i da je sve više poduzetnika i proaktivnih inicijativa za razvoj  turizma na području naše županije - kazala je pročelnica Roth.

Visina potpore za ulaganje u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije u 2019. godini iznosila je do 50 % prihvatljivih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do iznosa od 30.000,00 kuna. Potpore su danas odobrene za Sobe Irena, PG Teskera Klasiček Petra, OPG Sudar Krunoslav, OPG Anica Šarić-Bisatzky, OPG Borislav Lordan - "Udičarski dom", Lora d.o.o., Orion ugostiteljska djelatnost, Hotel Central d.o.o., Home, Rebolj - obrt za trgovinu i ugostiteljstvo, Pele d.o.o. za ugostiteljstvo i usluge, Slavonska polja - obrt za ugostiteljstvo i poljoprivredu, Restoran Park - obrt za ugostiteljstvo, Adventure zone j.d.o.o., Dva srca, OPG Klara Zajec, Lampa j.d.o.o. za trgovinu i usluge, La Sorella j.d.o.o. za turizam i ugostiteljstvo, OPG Škrobo Mirjana, OPG Tenšek Denis, OPG Kolar Ljudevit, Državna ergela Đakovo i Lipik, OPG Kruljac Vladislavci, Old Town - obrt za pomorski i obalni prijevoz putnika, Vrata Baranje d.o.o., SOTG Sklepić, OPG Renata Žilić, OPG Balog Matija, OPG Plaščak Edita, Suzana Blažević i Stari dud. (Osječko-baranjska županija)