Primorsko-goranska županija: Dom zdravlja u dvije godine dobio 36 novih vozila vrijednosti oko 4,4 milijuna kuna

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije nastavlja s kontinuiranim obnavljanjem voznog parka, u čijem sastavu je ukupno 115 vozila. Uz prethodno nabavljena vozila marke Citroen Jumper, VW Transporter, Renault Trafic opremljenih za prijevoz nepokretnih pacijenata i Renault Trafic (8+1 sjedalo) za pokretne pacijente s područja Rijeke, Čabra, Raba i Malog Lošinja čime je usluga prijevoza nepokretnih, teško pokretnih i onih pacijenata kojima zbog prirode bolesti nije preporučeno samostalno kretanje postala još kvalitetnijom, u studenom je stiglo 25 vozila za patronažnu službu i službu održavanja objekata Doma zdravlja.

Time je u prošloj i tekućoj godini nabavljeno 36 novih vozila ukupne vrijednosti 4.380.000,00, pri čemu je 6 vozila nabavljeno putem decentraliziranih sredstava Primorsko-goranske županije te 30 vozila putem leasinga.


Vozila su raspoređena djelatnicima duž čitave županije u gotovo svim ispostavama Doma zdravlja PGŽ čime se značajno doprinosi unapređenju kvalitete usluge sanitetskog prijevoza i patronažne zdravstvene zaštite kako u Rijeci, tako i u ostalim područjima županije uključujući Gorski kotar i otoke. Nabavljena vozila marke Dacia Sandero će uslugu patronažnih sestara učiniti dostupnijom na području Rijeke, Raba, Malog Lošinja, Vrbovskog, Krka, Crikvenice, Delnica i Čabra. Službi održavanja Domova zdravlja na području Delnica, Crikvenice i Malog Lošinja uručena su 3 nova vozila marke Dacia Dokker.
Obzirom na činjenicu da je starost vozila do kupovine novih automobila bila 10 godina uz prosječno 250.000 prijeđenih kilometara, jedan od osnovnih razloga za investiciju u vozni park jest sigurniji, udobniji i kvalitetniji prijevoz pacijenata, ali i djelatnika te znatne uštede u održavanju i servisiranju vozila. Procjenjuje se da će Dom zdravlja u narednih 5 godina uštedjeti više od 1.200,000 kn na servisiranju vozila.

Osim poboljšanja kvalitete u segmentima sanitetskog prijevoza te mreže patronažne zdravstvene zaštite i njege u kući, Dom zdravlja kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete usluge i u ostalim područjima primarne i sekundarne zdravstvene zaštite i kroz provođenje ukupno 6 projekta financiranih iz fondova Europske unije kojima je cilj dodatna edukacija zdravstvenog kadra, nabavka suvremenih medicinskih uređaja i informatičke opreme, povećanje dostupnosti ordinacija osobama s posebnim potrebama, te poboljšanje prostornih uvjeta rada.

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije i u narednom će razdoblju raditi na poboljšanju svojih usluga, a sve novosti dostupne su na njihovoj službenoj internetskoj stranici. (Primorsko-goranska županija)