Primorsko-goranska županija: Kašetica prikuplja popis svih proizvoda i mogućnost njihove dostave do kućnog praga

Zbog zatvaranja prije svega tržnica, sve veći broj proizvođača okrenuo se je on line dostavi, što je u ovom trenutku praktičnije i kućanstvima. U Primorsko-goranskoj županiji već postoji Kašetica koja okuplja proizvođače autohtonih proizvoda, a počeli su s izradom popisa svih proizvoda i mogućnosti dostave, cijeni i sl.

'Iz Kašetica primorsko-goranske poslali su nam informaciju da se u e-katalogu www.kasetica.hr mogu pronaći kontakti više od stotinu proizvođača s područja Primorsko-goranske županije. Pretraživanje je moguće po kategorijama proizvoda i po lokaciji proizvođača. Kažu kako trenutno prikupljaju podatke svih proizvođača o mogućnostima dostave, cijeni i vrsti proizvoda, te se nastoje čim prije prilagoditi novonastaloj situaciji i obavijestiti o svim proizvođačima koji dostavljaju svoje proizvode na kućne adrese.' - izvijestili su iz Primorsko-goranske županije. 

Kašetica je primorsko-goranska brend koji okuplja proizvođače autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije, to je i Centar u kojem se organiziraju brojne manifestacije, promocije, degustacije, prezentacije, izložbe, edukacije i radionice..., a projekt je nastao temeljem strateških opredjeljenja Županije za razvoj održivog gospodarstva. Nositelj projekta je Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije. (Primorsko-goranska županija, L.K.)