Primorsko-goranska županija: Otvoren novi poziv, još milijun kuna poticaja poduzetnicima

Primorsko-goranska županija objavila je danas Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora male vrijednosti iz "Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje 2017. – 2020." za razvoj malog gospodarstva u 2018. Godini. Poziv otvoren sljedećih 60 dana za tri mjere za koje je izdvojeno 956 tisuća kuna.

Prednost imaju mladi poduzetnici te poduzetnici s područja Gorskog kotara i otoka. Intenzitet potpora iznosi za mjere nabave opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti poduzetnika djelatnosti u sektoru malog gospodarstva, i povećanje dodatne vrijednosti turističkih sadržaja 80% za iznose ne više od 30 tisuća kuna za područje Gorskog kotara a 50% za ostala područja, te ta sufinanciranje pripreme dokumentacije u svrhu prijave određenog investicijskog ulaganja na EU natječaj za sufinanciranje isti omjer samo je donja granica iznosa 20 tisuća kuna, rekla je na press-kolegiju pročelnica za  za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

Inače, Primorsko-goranska županija u samom je vrhu kada su u pitanju rezultati poslovanja poduzetnika te cjelokupna gospodarska snaga županija. Podaci HKG govore da su jedino Istarska i Primorsko-goranska županija, uz Grad Zagreb, iznad državnog prosjeka po gospodarskoj snazi i rezultatima. (župan.hr)