Primorsko-goranska županija: Uveden novi katamaran

Na Putničkom terminalu u riječkoj luci prigodnom svečanošću uveden je u flotu Jadrolinije katamaran „Jelena“. Katamaran je izgradila tvrtka DAMEN u Singapuru, dužine je 42 metra, širine 11,60 metara, visine 3,80 metara i dubine gaza od 1,5 metara. Izgrađen je od aluminija, a postiže maksimalnu brzinu od 40 čvorova.

Kapacitet je 403 putnika te ima 8 članova posade.  Katamaran je ime dobio po hrvatskoj kraljici Jeleni, a kuma broda je umirovljena djelatnica Jadrolinije Zita Pleša. U ime Primorsko-goranske županije na svečanosti je prisustvovala zamjenica župana Marina Medarić. 

Putnicima su na raspolaganju saloni na dvije razine uključivo i caffe bar. U potpunosti je prilagođen osobama s invaliditetom. Ima najmoderniji sustav za pročišćavanje voda,a u navigacijski sustav ugrađena su najnovija tehnička dostignuća.

Svečanost je uveličala klapa „Tramontana“, a nazočnima su se obratili predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, državna tajnica u ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac, dok je novo plovilo krstio mons. mr. Matija Matičić. (Primorsko-goranska županija)