Šibensko-kninska županija s 1.8 mil. kuna sufinancira izgradnju komunalne luke Vrnaža

Župan Goran Pauk potpisao je danas Odluku o raspodjeli sredstava Županijskog proračuna za 2018. godinu kojom Šibensko-kninska županija raspoređuje 1.800.000,00 kuna Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije za sufinanciranje izgradnje Luke Šibenik- uvala Vrnaža.

„Ovakvom raspodjelom sredstava uvelike pomažemo razvoj luka otvorenih za javni promet na lučkom području Šibensko-kninske županije koje su od iznimnog značaja za rast i razvitak cijele naše županije. Moram istaknuti i izvrsnu, višegodišnju suradnju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sa Županijskom lučkom upravom i Šibensko-kninskom županijom koja je urodila plodom što je i dokazano u travnju  potpisivanjem Sporazuma o sufinanciranju izgradnje ove luke u visini od 7.000.000,00 kuna“, istaknuo je župan Goran Pauk.

Potpisivanju Odluke nazočila je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Jadranka Fržop kao i ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije Željko Dulibić koji je zahvalio županu što od početka podupire ovaj visokovrijedan projekt.

„S ovih ukupno 8.800.000,00 kuna namijenjenih trećoj, završnoj fazi ovog kapitalnog projekta, u koji je do sada uloženo preko 30 milijuna kuna, on bi u roku dvije godine mogao biti završen. To nikako ne bi bilo moguće bez velike podrške Ministarstva i Županije, te koristim ovu priliku kako bih zahvalio županu što nas sve ove godine podupire i prati.“, kazao je Željko Dulibić.

Pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Jadranka Fržop ovom je prilikom najavila da će se ovogodišnji Festival hrvatskog otočnog proizvoda, na inicijativu Udruge „Žirje otok sreće“, ove godine u kolovozu održati na Žirju.

Također, župan je prezentirao i podatke Državnog zavoda za statistiku prema kojima Šibensko-kninska županija posljednjih godina postala nautička hit destinacija na Jadranu.

„Najveći prihod prošle godine, u iznosu od 237,8 milijuna kuna ili 17,6 posto više nego u 2016., ostvaren je upravo u nautičkim lukama Šibensko-kninske županije.“, istaknuo je župan.

 (sibensko-kninska-zupanija.hr)