Sisačko-moslavačka županija: Gaming edukaciju u Novskoj završilo novih 39 polaznika, a njih 18 ostaje u inkubatoru PISMO

Župan Ivo Žinić je u utorak, 5. studenoga 2019. godine, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem, u Velikoj vijećnici grada Novske sudjelovao u svečanoj podjeli diploma polaznicima edukacije za razvoj video-igara iz projekta „Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije“. Svečanoj dodjeli diploma polaznicima edukacije za razvoj video igara (Unity i Blender ), provedenoj u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, čija je edukacija trajala 6 mjeseci, od 23. travnja do 22. listopada ove godine u Novskoj, nazočili su i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Majda Burić, ravnatelj županijske razvojne agencije SI-MO-RA Mario Čelan i naravno domaćin, gradonačelnik Novske Marin Piletić sa suradnicima.

Do sada je gaming edukaciju završilo 39 polaznika, a njih 18 je otvorilo tvrtku u Inkubatoru PISMO.
Uskoro kreće novi krug gaming edukacije. 40 novih polaznika starta s edukacijom 11. studenoga u Novskoj. Polaznici dolaze iz cijele Hrvatske.
Nakon svečanosti uručivanja diploma, župan i njegov zamjenik su zajedno s ostalim uglednim gostima, kao i domaćinima, obišli zgradu poduzetničkog inkubatora PISMO, kao i još neka gradilišta u Novskoj. (Sisačko-moslavačka županija)