Sisačko-moslavačka županija i INA donirale automobil za dostavu toplih obroka u područnu školu

Župan Ivo Žinić, s kojim je bio i njegov zamjenik Roman Rosavec, uručio je u četvrtak, 26. travnja 2018. godine, dokumente o vlasništvu ravnateljici OŠ Ivan Goran Kovačić Gora Valentini Vujnović, a direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković ključeve, novog vozila kojim će biti obavljana dostava toplih obroka za područnu školu u Nebojanu.

U prvoj fazi provođenja projekta Topli obrok - obrok zdravlja Županija je obnovila 11 školskih kuhinja za što je utrošeno oko 3 milijuna kuna. Ostale su još dvije škole koje nemaju tople obroke u školama, I. OŠ Petrinja i OŠ Rajić. Prvu od njih SMŽ planira dovršiti u ovoj godini dogradnjom škole.
U tijeku je realizacija druge faze projekta. Planirana je nabava vozila za prijevoz toplih obroka iz matične u područne škole. Više škola u Županiji koristi ovaj model koji se pokazao učinkovitim. Učenici iz područnih škola zaslužuju isti standard koji imaju i učenici u matičnim školama te je zbog toga nabavljeno i ovo vozilo. Vrijednost vozila iznosi 130 000 kn, a zahvaljujemo INA-i na donaciji od 50 000 kn.
Uskoro se kreće s nabavom vozila i za druge škole te dogradnjom I. OŠ Petrinja i obnovom još nekoliko dotrajalih škola.
Podsjetimo kako Županija kroz EU projekt Zajedno na obrok financira besplatnu školsku kuhinju za 1 200 učenika dnevno, a za još 1 200 učenika placa 50% školske kuhinje kroz mjere pronatalitetne politike. (Sisačko-moslavačka županija)