U KBC-u Osijek novi uređaj za razbijanje bubrežnih kamenaca vrijedan tri milijuna kuna

Zavod za urologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek među prvima u Hrvatskoj imao je uređaj za razbijanje bubrežnih kamenaca te je zahvaljujući tomu postao republički referentni centar za urolitijazu. Oprema više nije bila podobna za obnavljanje pa se pokrenuo postupak nabave novog najsuvremenijeg uređaja, koji je danas, 18. lipnja 2018. godine, u rad pustio ministar zdravstva prof. dr. Milan Kujundžić. Na prigodnoj svečanosti sudjelovao je i zamjenik župana Petar Lagator. 
Novi uređaj je vrijedan tri milijuna kuna, a godišnje će se na njemu liječiti 300-400 pacijenata. Kako kaže pročelnik Zavoda dr. Oliver Pavlović, osuvremenjivanje i obnova KBC-a Osijek je nužno, a ravnatelj KBC-a doc. dr. Željko Zubčić dodaje da je u tijeku javni natječaj za salu za kateterizaciju na Klinici za bolesti srca i krvožilnog sustava. U planu je i nabava novih kamera za potrebe Zavoda za nuklearnu medicinu. 
Ministar Kujundžić obišao je i buduću zgradu Klinike za psihijatriju i Odjel za dijalizu gdje su donacijom stigli novi dijalizatori i uređaji za pročišćavanje tekućine potrebne za dijalizu. (Osječko-baranjska županija)