Karlovačka županija: U Poduzetničkoj zoni Logorište sve parcele prodane, zaposleno 400 osoba

Župan Karlovačke županije, Damir Jelić, sa suradnicima te u pratnji načelnika Općine Barilović, Dražena Perakovića, obišao je u četvrtak, 12. rujna, Poduzetničku zonu u Logorištu. Povod ovom obilasku su radovi, koji se odvijaju u ovoj županijskoj poduzetničkoj zoni. Na početku obilaska o aktualnostima u Zoni izvijestio je njezin direktor Željko Fanjak, istaknuvši da je trenutno, na površini od 4 hektara, zaposleno preko 400 djelatnika. U zonu, koja je u županijskom vlasništvu, je do sada uloženo, preko 45 milijuna kuna iz županijskog proračuna, za njeno uređenje i komunalno opremanje, dok su poduzetnici sami uložili preko 150 milijuna kuna u proizvodne kapacitete. Trenutno su 4 tvrtke u fazi izgradnje svojih poslovnih prostora, a sve su parcele prodane te se očekuje da i ostali investitori, koji još nisu započeli s gradnjom, uskoro započnu.

Župan je obišao radove na izgradnji dijela nogostupa, koje izvodi tvrtka Ceste Karlovac d.d., u vrijednosti 459.815,00 kn (bez PDV-a), a što u cijelosti financira Karlovačka županija. S dinamikom radova nazočne je upoznao direktor tvrtke Ceste Karlovac, Darko Marković, napomenuvši da se uz nogostup radi i oborinska odvodnja te uređuje prometna signalizacija.

Nakon obilaska radova na nogostupu uslijedio je posjet tvrtki NITEH d.o.o., koja posluje u Zoni i proširuje svoje proizvodne kapacitete. S poslovanjem ove tvrtke, koja je u njemačkom vlasništvu, goste je upoznao direktor Aleksandar Nišević. Tvrtka ima 15 zaposlenih, a u prošloj je godini ostvarila prihod od preko 21 milijun kuna. Proizvodni asortiman tvrtke obuhvaća alate i sofisticirane uređaje za industriju, a svoje proizvode plasiraju na domaće tržište, premda i značajan dio izvoze, čak i na zahtjevno kinesko tržište. Tvrtka Niteh proširuje svoje kapacitete te je izgradila novu proizvodnu halu za koju je dobila kreditna sredstva, čiju kamatu kroz program poticaja subvencionira Karlovačka županija. Ukupna investicija u novu halu vrijedna je preko 3 milijuna kuna i trebala bi biti završena početkom 2020. godine. Direktor Nišević zahvalio je Karlovačkoj županiji na potpori, dok je župan Jelić istaknuo činjenicu da se ta pomoć očituje ne samo u financijskom pogledu, kroz subvenciju kamata na kredit, već i kroz izgradnju i daljnje uređenje poslovne zone te kroz buduću edukaciju potrebnih kadrova, kroz Regionalni centar kompetencija. (Karlovačka županija)