Virovitičko-podravska županija: Viroexpo prvi put u svom prostoru, očekuju se rekordne brojke

Za tjedan dana, u petak 15. ožujka počinje jedan od najznačajnijih gospodarskih sajmova u Hrvatskoj, 24. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. Na ovogodišnjem sajmu koji će trajati od 15. do 17. ožujka očekuje se rekordni broj izlagača iz čak 29 zemalja, a po prvi put sajam više neće biti 'podstanar' već će se održati u svom prostoru, u novoj multifunkcionalnoj hali, koja je financirana od strane Ministarstva poljoprivrede kroz Razvojni projekt Slavonija, Baranja i Srijem i Virovitičko-podravske županije. 

Ono što, pak, ostaje isto jest cijena ulaznice, a besplatan ostaje i sajamski vlakić.

'Cijena ulaznice se neće mijenjati, ona će iznositi 10,00 kuna. Osim toga, sajamski vlakić će i ove godine besplatno voziti do Sajma Viroexpo. Svi oni koji ne moraju ići automobilom na Viroexpo, mogu ili vlakićem, ili pak prošetati do sajma jer smo i ove godine, samo pet minuta hoda od središta grada Virovitice. Pozivam i sve Virovitičane i stanovnike Virovitičko-podravske županije, da u tri dana posjete sajam', ističe  – istaknuo je virovitičko-podravski župan, predsjednik Organizacijskog odbora Viroexpo 2019 Igor Andrović.

Župan Andrović obišao je ovih dana radove na multifunkcionalnoj hali u kojoj će se održati Viroexpo

Inače “gotovo svatko” tko u Hrvatskoj prodaje poljoprivrednu mehanizaciju, bit će na Viroexpu.

'Ove godine imamo rekordan sajam što se tiče broja izlagača, ali i atraktivnosti njihove ponude. Znatno smo pojačali i vanjski prostor pa će ove godine na sajmu sudjelovati više od 90 posto svih prodavatelja poljoprivredne mehanizacije u Republici Hrvatske, što znači da će svaki poljoprivrednik iz naše županije i šire moći pronaći nešto za sebe', ističe Bojan Mijok, direktor Viroexpa.

Definiran je i cjelokupan program sajma koji počinje već 14. i traje do 17. ožujka na prostoru „sajamskog grada“, a može se vidjeti na službenoj internetskoj stranici sajma, www.viroexpo.hr.

Prošle su godine na sajmu izlagala 723 izlagača iz 29 zemalja, a čak 98 izlagača je u anketi izrazilo zadovoljstvo organizacijom sajma i njegovim utjecajem na gospodarstvo, a 88 posto ih je najavilo da će nastupiti i iduće, odnosno ove godine. U tri dana sajam je, pak, 28 tisuća posjetitelja.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je Republika Slovenija, Županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a i ove godine će Grad partner biti Grad Zagreb. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka. (župan.hr/M.P.D., fotografije: Kristijan Toplak)