Virovitičko-podravska županija: U 2018. godini rođeno 59 djece više nego lani

U odnosu na 2017. godinu, na rodilištu Opće bolnice Virovitica, 2018., rođeno je 59-ero djece više nego godinu ranije (674-615). Prema riječima dr. Tvrtka Kovačevića s Odjela za ginekologiju i porodništvo OB Virovitica, to je prvi put od 1988. godine, da je „okrenut negativan trend“.

Inače, prve bebe rođene u 2019. godini su dječaci. Prvo se rodio Gabriel, peto dijete iz obitelji Jozić iz Đulovca koja do sada ima tri sina i jednu djevojčicu. 

Njima je uputio čestitke i prigodno ih darivao virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz ravnatelja Opće bolnice Dinka Blaževića, koji je predao poklon od predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Uz njih prve bebe u 2019. godini obišli su i: predsjednica Upravnog vijeća OB Virovitica i pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, zamjenica ravnatelja dr. Edita Smiljanić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Lidija Knapić i ginekolog Odjela za ginekologiju i porodništvo, dr. Tvrtko Kovačević.

– Porast djece, pokazatelj je dobre socijalne i demografske politike, kako Vlade RH, tako i Županije, gradova i općina. Uz znatna ulaganja u zdravstvene uvjete, Županija tako sufinancira prijevoz učenicima, dijelimo studenstke i srednjoškolske stipendije, sufinanciramo udžbenike za učenike prvih razreda, a u budućnosti ćemo izdvajati subvencije za novorođenu djecu. Epilog svih tih pozitivnih nastojanja je i povećanje broja novorođene djece na našem području – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Dr. Tvrtko Kovačević, istaknuo je kako se u Općoj bolnici Virovitica ne rađaju samo djeca s područja Virovitičko-podravske već i okolnih županija.

– Imamo odlične uvjete za rad, prošle godine uložena su znatna sredstva u novu opremu, za bolje uvjete rada i to prepoznaju rodilje i ne samo iz Virovitičko-podravske već i susjednih županija. Treba imati vjeru u bolje sutra, a pozitivna socijalna politika vodi se i od strane Vlade RH, Županije, gradova i općina i to je rezultiralo da imamo 670 poroda uz 674 rođene djece. (Virovitičko-podravska županija)