Vukovarsko-srijemska županija: Otvorena škola u Tordincima, vrijednost dogradnje i opremanja bila je 15 milijuna kuna

Ministar državne imovine dr. sc. Mario Banožić svečano je otvorio novoizgrađenu školsku zgradu u Tordincima  a svečanosti otvaranja nazočili su župan Božo Galić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, saborski zastupnici u 9.sazivu Hrvatskog sabora Dražen Milinković koji je ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Stevo Culej, Mladen Karlić, i Robert Jankovics, zatim načelnik Općine Tordinci Željko Matanović, te drugi uzvanici.
Sve nazočne pozdravio je ravnatelj škole Antun Maletić i zahvalio se svima koji su došli i uveličali ovu svečanost naglasivši kako je uspješno proveden projekt izgradnje nove i lijepe školske zgrade. 
Ukupna vrijednost radova na dogradnji i opremanju škole je 15 milijuna kuna od čeka je Županija platila 10,7 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, dok je 4,3 milijuna kuna uplaćeno iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Navedena škola broji 123 učenika u 10 razrednih odjela, a njoj pripada i područna škola Antin. Škola ima status Međunarodne eko škole. 
Dogradnjom škole stečeni su uvjeti za jednosmjenski rad, što je u skladu sa preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Radovi na dogradnji počeli 2016., međutim zbog stečaja prvog izvođača Gradnja d.o.o. Osijek, tek sada su gotovi jer se morao birati novi izvođač na javnoj nabavi koji je dovršio projekt ( ZUKI d.o.o. Vinkovci završio radove ).
-„Decentralizacijom sredstava ostvarena je mogućnost da i Vukovarsko – srijemska županija može osigurati sredstva za ovakve projekte, rekao je župan Galić te dodao kako ga raduju ovakvi projekti i istakno: - “Veseli me što smo omogućili vrlo dobre uvjete učenicima i nastavnom osoblju te škola sada ima odlične uvjete za našu dobru djecu.“
Ministar Banožić zahvalio je Vukovarsko – srijemskoj županiji i županu Galiću na podršci koju pruža gradonačelnicima i načelnicima u realizaciji svih projekata, pa tako i za školu u Tordincima te je istaknuo: - “Ovaj objekt i svi sportski objekti, kao i svi vjerski i društveni objekti u općini Tordinci, ali i ostalih općina imati će svoju održivost kroz energetsku učinkovitost i upotrebu. Ono što je nama bitno to su ljudi koji će ovdje živjeti i da su oni sretni i zadovoljni. To je načelo zajedništava koje Vlada RH zagovara od početka, jer samo tako možemo ići naprijed.“ (Vukovarsko-srijemska županija)