Zadarska županija: 20 milijuna kuna uložit će se za mjere pomoći gospodarstvu

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije, župan Božidar Longin još je jednom zahvalio  Stožeru civilne zaštite, zdravstvenim djelatnicima, policiji i ostalim službama koji se trude da sustav bude stabilan.

„Hvala svim građanima koji odgovorno slušaju upute stožera. Oni su uvelike zaslužni za ovaj, kontrolirani rast broja zaraženih, no to ne znači da se možemo opustiti.

Svi smo na istoj liniji borbe s koronavirusom, svatko od nas se može zaraziti i zato i dalje trebamo biti maksimalno oprezni!

Iako je vani lijepo vrijeme, nemojmo se grupirati, jer odgovornim ponašanjem čuvamo sebe, ali i sve one oko nas. Naše roditelje, bake i djedove... I zato ostanimo doma!“, rekao je župan Longin i najavio sutrašnje održavanje

elektronske sjednice Županijske skupštine na kojoj će predložiti određene, krizne mjere.

„Treba naglasiti da nam je prioritet pomoć zdravstvenim ustanovama za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa, jer je i dalje najvažnija borba za zdravlje i svaki ljudski život.

Usporedno s tim, vodit ćemo borbu za svako radno mjesto i uz mjere Vlade RH koje su dosta opsežne i kvalitetne, mi ćemo dati svoj doprinos, kroz izravne i neizravne mjere pomoći gospodarstvu.

Konkretno, to u brojkama iznosi oko 20 milijuna kuna, što je oko 15 posto naših izvornih proračunskih prihoda koji su planirani u iznosu od 136,9 milijuna kuna.“, istaknuo je župan Longin. (Zadarska županija)