Zagrebačka županija: Kreće energetska obnova Doma zdravlja u Vrbovcu EU sredstvima

Uskoro kreće 2,1 milijuna kuna vrijedna energetska obnova zgrade ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Vrbovcu. Više od polovine ukupne investicije tj. 1,1 milijuna kuna osigurano je europskim sredstvima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija temeljem natječaja “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene“, dok će preostali iznos osigurati Zagrebačka županija.

Priprema dokumentacije za javnu nabavu je u visokoj fazi, čekamo službeno potpisivanje Ugovora s  Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao posredničkih tijela i radovi mogu početi“ - rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić izrazivši nadu da će se u sufinanciranje sredstava za koji je zadužena Županija uključiti i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Naime, očekuje se kako će MRRFEU raspisati Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini. „Prethodnih godina Ministarstvo je temeljem ovakvog poziva osiguravalo i do 60% ukupnih troškova županijama i gradovima. Čim se poziv raspiše svakako ćemo se prijaviti i vjerujemo da ćemo i dobiti sredstva“ – zaključio je Kožić i dodao „S obzirom da želimo energetski obnoviti sve naše ispostave svaka financijska pomoć itekako je dobro došla“.

Osim, za ispostavu u Vrbovcu, Zagrebačka županija očekuje ove godine i europska sredstva za energetsku obnovu domova zdravlja u Jastrebarskom i Zaprešiću. Iduće godine planira se obnova ispostave Samobor, a 2020. godine ispostave u Ivanić- Gradu i Velikoj Gorici. (Zagrebačka županija)