Igor Andrović

Nakon što je podigao Viroexpo na razinu jednog od najposjećenijih sajmova u Hrvatskoj, Andrović je 2017. godine postao županom.

Igor Andrović rođen je 17. srpnja 1980. godine u Virovitici gdje i danas živi. Oženjen je, otac troje djece. Gimnaziju “Petra Preradovića” Virovitica završio je 1999. godine nakon čega upisuje Ekonomski fakultet u Osijeku na kojem je 2005. godine stekao zvanje diplomirani ekonomist. Zapošljava se potom kao referent nabave u tvrtki Standard MIO d.o.o. Osijek i tamo radi do 2007. godine, kada se vraća u Viroviticu i zapošljava u građevinskoj tvrtki Nikola d.o.o.

Dio najbolje razvojne agencije u Hrvatskoj, VIDRA, postaje 2009. godine gdje je ostao do 2010. godine, kada postaje pomoćnik pročelnika Upravnog odijela za gospodarstvo razvoj i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije te direktor sajma Viroexpo. Upravo je u njegovo vrijeme, u posljednjih sedam godina, Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, izrastao u jedan od tri najbolja sajma u Hrvatskoj, ali i prepoznatljiv brand grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

U Bruxellesu je prvo 2013. godine stažirao kao asistent u Europskom parlamentu. Godinu potom je završio Političku akademiju Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, a 2015. je završio Akademiju za politički razvoj koja je dio mreže škola za političke studije Vijeća Europe. Bio je u SAD-u kao dio delegacije, u sklopu posjeta organiziranog u prigodi višegodišnje suradnje Akademije za politički razvoj, čiji je Igor Andrović (član je Gradskog odbora HDZ-a Virovitice i Županijskog odbora VPŽ HDZ-a) bio polaznik, i organizacije ACYPL (American Council of Young Political Leaders).

Bio je project manager projekta „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“, jednog od najboljih projekata poduzetničke infrastrukture u RH u sklopu kojeg je izgrađen jedan od najboljih poduzetničkih inkubatora u RH, koji od samog otvorenja predstavlja temelj za stvaranje novih ideja i zapošljavanje mladih poduzetnika. U vrlo kratkom periodu, Poduzetnički inkubator, čiji je bio direktor, je popunjen poduzetnicima početnicima, te je kao iznimno uspješan, bio uvršten među 50 projekata Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu u RH. 2016. godine se vratio u Virovitičko-podravsku županiju i postao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije. Na neposrednim lokalnim izborima u svibnju 2017. godine, u prvom je krugu izabran za župana Virovitičko-podravske županije.

Igor je privatno oženjen i otac dvoje djece. 

ZAMJENICI

  • Marijo Klement (HDZ)
  • Darko Žužak  (HDZ)
  • Igor Pavković (SDSS)

Virovitičko-podravska

Opći podaci

Broj stanovnika
84836
Površina (km2)
2024
Broj naselja
188
Županija
Virovitičko-podravska
Pozivni broj
33
Broj općina
18
Službene stranice županije
Razvojna agencija
Regija
Kontinentalna Hrvatska

Proračun

Realizacija 2014. godine: 122.954.829

Realizacija 2015. godine: 124.517.190

Realizacija 2016. godine: 350.281.859

Plan 2017. godine: 341.150.000

Plan 2018. godine: 468.400.000

Županijska skupština

Predsjednik skupštine:

Miran Janečić

Potpredsjednici:

Marijan Brlek 

Milan Krmpotić

Vijećnici 

Danijela Fabric Fabijanac 

Tihana Harmund 

Manuela Mališ 

Dario Vranek 

Sanja Kirin 

Miran Janečić 

Zdenko Blažičević 

Ivona Pankaz 

Zoran Stošić 

Marijan Brlek 

Zdravko Kovačević 

Milan Krmpotić 

Vesna Posavac 

Matea Doner 

Mateja Horvat 

Tomo Filipović 

Smilja Betlemović 

Marija Majer 

Ksenija Petrinec 

Igor Češek 

Željko Teri 

Mato Bubaš 

Renato Poldrugač 

Zdravko Dijaković 

Mate Vukušić 

Mandica Boloban 

Marijan Rengel 

Perica Medvedović 

Josip Novogradec 

Mile Bičanić 

Martina Šega 

Igor Balaž 

Ljiljana Borić 

Elvira Grabić

Marijan Čop 

Marija Viljevac

Nikola Dengoricija